top of page

Luennot

Kun vanhempi tai lapsi satuttaa

-erityisperheen vaiettu haaste

ma 15.4 klo. 17.30-19.30

Oman lapsen tai sisaruksen väkivallan kohteeksi joutuminen ei ole yhtään sen vähemmän traumatisoiva kokemus kuin muun väkivallan kohteeksi joutuminen. Lapsen vanhempiinsa tai sisaruksiinsa kohdistama väkivalta on yksi lähisuhdeväkivallan vähiten tutkittuja ja tunnistettuja muotoja. 

Kuormittava erityislapsiperhearki voi vetää vanhemman jaksamisen niin äärirajoille, että jossain kohtaa ahdistus, toivottomuus, epätoivo ja tilanteen kohtuuttomuus voivat purkautua henkisenä tai fyysisenä väkivaltana (esim. raivoaminen, uhkailu, töniminen, ravistelu, tavaroiden heittely). Kouluterveyskyselyn (2023) mukaan 4-5 luokkalaisista 15.8 % kertoo kokeneensa kuluneen vuoden aikana fyysistä väkivaltaa ja 27.7 % henkistä väkivaltaa vanhempien tai muiden huolta pitävien aikuisten taholta. 

Webinaarin tarkoituksena on avata näitä ilmiöitä sekä lisätä tietoutta väkivallan vaikutuksista kokijan ja tekijän omaan hyvinvointiin ja perhe-elämään. 

Luennoimassa kriisityöntekijä Vesa Vilppola, Setlementti Tampere ry. Toteutetaan yhdessä Seinäjoen Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa. 

Voit osallistua luennolle etäyhteyksin Teamsin välityksellä tai tulla yhteiseen lähikatsomoon Ilmajoelle Ahonkylän koululle, Koulutie 41. 

Ilmoittautuminen 12.4 mennessä tästä . Lisätietoja 040-517 0900 / Hanna-Kaisa 

Miten tuen erityisnuortani? 

ti 21.5 klo. 17.30-19.30

Mitä tiedämme neurokirjon nuorten psyykkisestä oireilusta? Miten parhaiten tuet erityisnuorta teini-iän haasteissa? Oikealla tuella erityisnuorella voi olla valtavia, tunnistamattomia voimavaroja ja vahvuuksia. 

Tunnistamalla, ymmärtämällä ja tukemalla nuoria voidaan tukea nepsy -haasteiden kanssa kamppailevan mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymiskehitystä. Tule kuulemaan autismikirjon ja kehitysvammapsykologian professori Elina Konnun luentoa aiheesta. 

Voit osallistua luennolle etäyhteyksin Teamsin välityksellä tai tulla yhteiseen lähikatsomoon Kauhavalle perhekeskus Kaislan kohtaamispaikkaan, Kauppapassi 3. 

Ilmoittautuminen 17.5 mennessä tästä. Lisätietoja 040-517 0900 / Hanna-Kaisa 

Menneet luennot kevät 2024

bottom of page