top of page

Luennot

Erityislastani kiusataan- miten voin tukea häntä?

webinaari to 21.9 klo 17.30-19.00

Onko teidän perheessänne kokemusta koulukiusaamisesta? Erityislapset ajautuvat tutkimusten mukaan helposti sekä kiusatuiksi että kiusaajiksi. Erityislapsilla on jo päiväkoti-iässä nähtävissä 4-kertainen riski joutua kiusaajan tai kiusatun rooliin. Tällä luennolla puhutaan näistä rooleista, koulussa tapahtuvasta kiusaamisesta, siihen puuttumisesta ja jälkihoidosta. Luennoijana lasten koulukiusaamisen ehkäisyyn keskittyvän tuki- ja neuvontakeskus Valopilkun asiantuntija.

 

Voit osallistua luennolle etänä tai  Oivaltajien kohtaamispaikassa Seinäjoen Järjestötalolla (Ruukintie 1, 3 krs.)

 

Ilmoittautuminen ti 19.9 mennessä tästä. Lisätietoja 040-5028900 / Merja.

Parisuhde voimavarana

la 14.10 klo 10-14

Millainen on parisuhteen merkitys hyvinvoinnille? Miten haastavassa elämäntilanteessa vahvistetaan hyvää arkea tukemalla parisuhdetta? Miten omaishoito muuttaa parisuhdetta? Tilaisuus on tarkoitettu työikäisille, erilaisissa omaishoitotilanteissa eläville, kuten mielenterveysläheisille, erityislasten vanhemmille ja puoliso-omaishoitajille. Aiheesta luennoi Krista Koivula psykoterapeutti, psykologi, perheterapeutti ja Arto Bäckström Erityisvanhemman korjaussarja-blogin kirjoittaja, erityislasten isä.

 

Tilaisuus järjestetään Hotelli-Ravintola Almassa (Ruukintie 4, Seinäjoki) ja se aloitetaan aamiaisbuffettilla, joka on tarjolla ravintolasalissa klo 10-11. Aamiaisen jälkeen etäluennot Alman Uuden Tornin SIMUNA-kabinetissa. Tilaisuuden omavastuuhinta 5€. Maksu tapahtuu paikan päällä Almassa (mainitse omaishoitajat, niin saat alennetun hinnan).

 

Järjestäjinä: Lakeuden Omaishoitajat ry:n OmaisOiva-toiminta ja Oivaltajat-hanke sekä FinFami Etelä-Pohjanmaa ry. Ilmoittautuminen pe 6.10. mennessä tästä. Lisätietoja 040-517 0900 / Hanna-Kaisa

Hyvän eron ainekset

webinaari 13.11 klo 17.30-19.30

Millaiset ovat hyvän eron ainekset? Mitä asioita tulee huomioida erossa, kun lapsella on erityisen tuen tarpeita? Miten selviät eron aiheuttamien monenlaisten tunteiden kanssa? Miten varmistetaan lapsen edun toteutuminen erossa? Asiasta luennoimassa eroasiantuntijat Päivi Hietanen ensi- ja turvakotien Liitto ja Helka Belt Yhden Vanhemman Perheiden Liitto.

Voit osallistua luennolle etänä tai Oivaltajien kohtaamispaikassa Seinäjoen Järjestötalolla Ruukintie 1, 3 krs.

 

Ilmoittautuminen 10.11 mennessä tästä. Lisätietoja 040-517 0900 / Hanna-Kaisa.

Menneet luennot syksy 2023

bottom of page