About

OmaisOiva-TOIMISTO-RGB.jpg

OmaisOiva kutsuu Sinut mukaan!

OmaisOiva toiminnan tarkoituksena on tuoda omaishoitajien elämään iloa ja voimavaroja sekä vahvistaa toimijuutta. Keskustelemalla samassa elämäntilanteessa oleva vertaisen kanssa saat mahdollisuuksia tunteiden käsittelyyn sekä tukea uusien näkökulmien ja vaihtoehtojen löytämisessä. Lisäksi saat hyödyllistä tietoa ja osaamista hyvinvointisi tueksi. OmaisOiva-toimintaa toteuttaa eri puolella Suomea 31 Omaishoitajaliiton paikallisyhdistystä (v. 2019).

Toimintamuotoina ovat eri sisältöiset matalan kynnyksen infotilaisuudet (Kioskit), kertaluonteiset tilaisuudet eri teemoista (Kahvilat), säännöllisesti kokontuvat vertaistukiryhmät (Ryhmät) sekä liiton kehittämä 16 tunnin omaishoitajien Ovet-valmennus®. OivaHetki mahdollistaa yksilöllisen kohtaamisen toimistolla tai puhelinneuvonnan avulla.

Toimintamme on kaikille avointa. Osallistua voi, vaikka omaishoitajuus olisi vasta alkamassa ja omaishoidon asiat uusia tai omaishoitotilanne on jatkunut jo pitkään. Ryhmiin ja tapahtumiin voit osallistua myös omaishoitotilanteen päättymisen jälkeen.  Lakeuden Omaishoitajien toiminta-alueena on Ilmajoki, Isokyrö, Kurikka, Lapua, Kauhava ja Seinäjoki. Voit osallistua minkä tahansa alueen tapahtumaan tai tulla vaikka kaikkiin. Osallistuminen ei edellytä sopimusomaishoitoa kunnan kanssa tai yhdistyksen jäsenyyttä.

OmaisOiva-toimintaan voit tulla myös vapaaehtoiseksi ja toimia esimerkiksi vertaisryhmän isäntänä tai emäntänä. Vapaaehtoisena ryhmänvetäjänä voit toimia, jos sinulla on kokemusta omaishoidosta, olet alan opiskelija tai työntekijä. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä, ota yhteyttä OmaisOivan työntekijöihin.

Toivotamme kaikki omaishoitajat lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaan!