Toimintaa Vapaaehtoisille

 

 

Oivaltajien vaparit – omannäköistä vapaaehtoisuutta

Meidän erityinen perhe -hankkeessa syntynyt Vaparit- vapaaehtoisryhmä jatkaa toimintaansa. Vapareissa jokainen voi löytää omannäköistä toimintaa vaikkapa vertaisohjaajana, erityislapsen tai vanhemman ystävänä tai lastenhoitajana tapahtumiemme aikana. He voivat olla videoillamme ja podcasteissamme vierailijoina, kokemusasiantuntijoina luennoillamme tai käydä lukemassa erilaisuuteen ja sen hyväksymiseen liittyvää kirjallisuutta päiväkodeissa. Jokaisen erityisosaamiselle löydetään käyttöä monipuolisessa toiminnassamme. Järjestämme vapaaehtoisillemme virkistys- ja koulutuspäiviä.

 Yksi vapaaehtoisuutemme muoto on leijonapartiotoiminta, jota järjestämme yhdessä Leijonaemot ry:n kanssa. Leijonapartiolaiset tulevat hätiin, kun erityislasten perheitä kohtaa kriisitilanne.

Oivalliset kehittäjät -ryhmä 

Haluatko olla mukana vaikuttamassa? Erityislasten läheisistä koostuvalla oivalliset kehittäjät -ryhmällä on tärkeä rooli tuoda esille erityislapsiperheiden ajatuksia, tarpeita ja toiveita mm. palveluihin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyen. Ryhmässä on mahdollisuus myös vertaistukeen.  

Syksyn tapaamiset ensimmäistä tapaamista lukuun ottamatta Seinäjoen Järjestötalolla,

Oivaltajien kohtaamispaikka Voimapesässä tiistaisin klo. 17.30-19.30.  

  • La 20.8 Puuhapäivä 10-21 (koulutusta klo. 10-18, illanviettoa saunoen ja uiden klo. 18-21). Alavuden Hukkatuvalla, Hukkalantie 292, 61170 Alavus. 

  • Ti 20.9 Tietoa kokemustoiminnasta ja kokemustoimijakoulutuksesta. Asiasta kertoo EPSHP kokemustoiminnan kouluttaja. Palveluviidakko näkyväksi – työskentely alkaa. 

  • Ti 1.11 Palveluviidakko näkyväksi työskentely jatkuu. Palveluviidakkokarttoja käytetään kevätkauden luennolla. Mikäli haluat osallistua kehittäjäryhmän toimintaan, ota yhteyttä Merjaan / 040-502 8900. 

Oivalliset kehittäjät -mainos

Vapareiden puuhapäivä 

La 20.8 klo. 10-21 (koulutusta klo. 10-18, illanviettoa saunoen ja uiden klo. 18-21) 

Syksyllä vapareiden puuhapäivässä suunnitellaan syksyn vapaaehtoistoimintaa, paneudutaan vuorovaikutukseen sekä ryhmätoiminnan ohjaamiseen, mukavaa yhdessäoloa, vertaistukea ja saunomista unohtamatta. Tule mukaan oppimaan uutta ja saamaan vinkkejä, miten elävöittää vertaisryhmän toimintaa erilaisilla teemoilla ja uusilla näkökulmilla. Puuhapäivä järjestetään Alavuden Sydänmaalla Hukkatuvalla (Hukkalantie 292, 61170 Alavus) . Maksuton.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen viim. ke 17.8 Merja p. 040 502 8900 

Vapareiden puuhapäivä -mainos

Leijonapartio- toiminta alkaa!

Kiinnostaisiko sinua antaa käytännön apua erityislapsiperheille tiukoissa tilanteissa? Hanke on perustanut yhdessä Leijonaemot ry:n kanssa Leijonapartion paikallisryhmän. Leijonapartio tukee vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten perheitä järjestämällä kriisitilanteessa olevalle perheelle apua. Kyse on lyhytaikaisesta tuesta ennen kuin yhteiskunnan palvelut saadaan perheen tueksi. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Merjaan 040-5028900.

Katso video Leijonapartion toiminnasta.

 

Vapareiden ja kehittäjien pikkujoulu pe 9.12 klo. 18-21

Joulukuussa on aika jälleen kiittää vapaaehtoisiamme. Vaparien ja Kehittäjien yhteiset pikkujoulupirskeet juhlitaan Alman Pollarin talossa. Tiedossa hyvää ruokaa ja pientä ohjelmaa. Haitarikin on soittokunnossa ja toivottavasti myös kaikkien äänijänteet, koska laulamme joululauluja niin, että sali raikaa.

Ilmoittautuminen viimeistään 5.12 https://www.kyselynetti.com/s/pikkujoulu tai Merja p. 040 502 8900.

Katso pikkujoulujen mainos