Omaishoitajien digikahvilat Seinäjoki 8.3. ja Ilmajoki 9.3. -tule harjoittelemaan verkkokeskusteluun ja koulutuksiin liittymistä

Haluaisitko osallistua verkossa eli internetissä tapahtuvaan vertais- tai koulutustoimintaan, kuten webinaareihin tai verkkoryhmiin, mutta taidot eivät riitä? Tai sinulla ei ole sähköpostia, jonne osallistumisinkin voisi lähettää?

Tule mukaan opastushetkeen, jossa koulutetut Verkosta virtaa -hankkeen tietotekniikan vertaisopastajat auttavat verkko-osallistumisen pulmissa. Saat henkilökohtaista neuvontaa ja pääset kokeilemaan, miten esimerkiksi Teams-verkkoalustalle liitytään mukaan. Lisäksi kuulet, mitä mukavia verkko-osallistumisen mahdollisuuksia on tarjolla ja saat tietoa alueesi vapaaehtoisista vertaisopastajista, joihin voit olla myöhemminkin yhteydessä pulmatilanteissa.

Tilaisuudet keväällä 2021

Ma 8.3. Seinäjoki, klo 12-15, Seinäjoen Kansalaisopisto, Kalevankatu 33.
Ti 9.3. Ilmajoki, klo 12-15, Nuijalato, Alaanentie 16.

Ota tilaisuuteen mukaan oma laite, kuten kannettava tietokone, tabletti tai älykännykkä. Voit osallistua myös ilman omaa laitetta, jolloin neuvonta tapahtuu muilla tavoin. Henkilökohtaiseen neuvontaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Ilmoittautumiset pe 26.2. mennessä Miisa/ 040-5876762 tai miisa.lamminen@lakeudenomaishoitajat.fi.

Tilaisuudessa huomioidaan tapahtumahetkellä voimassa olevat osallistumisrajoitukset.

Tullaan tutuiksi, Lapua to 11.3.

OmaisOiva-toiminta kutsuu lapualaisia yhdistyksiä yhteiseen tutustumishetkeen, jossa on tarkoitus tutustua sekä kertoa OmaisOivan toiminnasta. Tilaisuuteen tuleva yhdistystoimija voi myös halutessaan lyhyesti esittäytyä ja kertoa edustamansa yhdistyksen toiminnasta. Kuulemme mielellämme, millaista toimintaa muut yhdistykset Lapualla järjestävät ja tutustumme paikallisiin vapaaehtoisaktiiveihin. Samalla voimme löytää mukavia yhteistyön muotoja. Myös alueen omaishoitajat ovat tervetulleita mukaan. Kahvitarjoilu.

To 11.3. klo 12-15
Lapua, Alajoki-sali.
Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Vanhan Paukun tie 1, 62100

Ilmoittautumiset ma 8.3. mennessä: miisa.lamminen@lakeudenomaishoitajat.fi tai 040-587 6762.

Tilaisuudessa huomioidaan tapahtumahetkellä voimassa olevat osallistumisrajoitukset.

Mennyt ja tuleva sainoiksi -omaishoitajuus tarinaksi 17.4.

Mennyt ja tuleva sanoiksi– omaishoitajuus tarinaksi
17.4 klo 9.30-16 (aamupala klo 9.00 alkaen)
Hotelli-Ravintola Alma, Ruukintie 4, Seinäjoki

Valmentajana Riikka Seppälä: häpeäcoach, HOT Omistautumis- ja hyväksymismenetelmän tunteva valmentaja ja kokemusasiantuntija.

Valmennuspäivässä pääset ohjatusti ja kirjoittamisen keinoin tutkimaan ja jäsentämään omaishoitajuuteen tai muuhun sinulle tärkeään aiheeseen liittyviä tunteita ja ajatuksia. Oma tarina johdattaa myös tulevaisuuden unelmien äärelle.

Valmennuspäivä on tarkoitettu kaikille työikäisille omaishoitajille ja on avoin ja maksuton. Tarjoamme hyvänmielen aamupalan kirjoituspäivän aluksi. Lounas omakustanteinen. Yhteistyössä Meidän Erityinen perhe -hanke ja OmaisOiva-toiminta. Ilmoittautuminen 10.4 mennessä https://www.kyselynetti.com/s/kirjoittaminen .
Lisätietoja Merjalta / 040 5028900.

Tilaisuudessa huomioidaan tapahtumahetkellä voimassa olevat osallistumisrajoitukset.

Webinaari: Omaishoitajat työelämässä -työn ja hoivon yhdistämisen mahdollisuudet ja haasteet 26.4.

Tulossa: Ma 26.4. klo 17.30-19.30
Webinaaria on mahdollisuus tulla seuraamaan Seinäjoen Järjestötalolle ja Vimpelissä Järviseudun Omaishoitajien tiloihin.

Tarkempia tietoja päivitetään lähiaikoina.

Tunne voimavarasi -hankkeen työpaja ammattilaisille 19.5.

Sinä ammattilainen ja vapaaehtoistoimija, joka kohtaat työssäsi ikääntyneitä omaishoitajia – tule mukaan Tunne voimavarasi -hankkeen työpajaan!
Milloin: 19.5.21 klo 9.30-12.30
Missä: Seinäjoella (paikka ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa) tai verkossa Zoom-alustalla
Kenelle: Lakeuden alueella toimiville sote-ammattilaisille, järjestötyöntekijöille ja vapaaehtoisille, jotka kohtaavat ikääntyneitä omaishoitajia. Tilaisuudessa huomioidaan tapahtumahetkellä voimassa olevat osallistumisrajoitukset.

Tulosta mainos tästä
Tulosta hankkeen esite tästä

Osallistumalla Tunne voimavarasi -hankkeen työpajaan saat
•Välineitä omaishoitajanaisten jaksamisen ja uupumisen aiheuttaman huolen puheeksi ottamiseen
•Tietoa kehitteillä olevista tuen muodoista, joilla vahvistetaan omaishoitajien voimavaroja sekä ehkäistään kaltoinkohtelua.
•Ymmärrystä kaltoinkohtelun ja väkivallan eri ilmenemismuodoista omaishoitosuhteessa
•Mahdollisuuden kehittää ja laajentaa omaa osaamista sekä verkostoja

Tunne voimavarasi -hanke on Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama, Miina Sillanpään Säätiön koordinoima hanke, jossa ovat mukana Maria Akatemia, Omaishoitajaliitto sekä Kuntoutussäätiö. Hankkeen kohderyhmänä ovat ikääntyvät omaishoitajanaiset, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Heille kehitetään yksilö- ja ryhmätyöskentelyyn perustuva tuen muoto, jossa vahvistetaan tunnetaitoja ja voimavaroja väkivallan ja kaltoinkohtelun ehkäisemiseksi. Työpaja toteutetaan yhdessä Lakeuden Omaishoitajat ry:n OmaisOiva-toiminnan kanssa.
Työpaja on maksuton. Kahvitarjoilu ja suolapalaa. Ilmoittaudu 12.5.21 mennessä: https://my.surveypal.com/Ilmoittautuminen-tyopajaan-19.5.2021

Tervetuloa ja kutsu muitakin mukaan!
Lisätietoja: Päivikki Paakkanen, paivikki.paakkanen@miinasillanpaa.fi, p. 044 706 0176 www.tunnevoimavarasi.fi tai Miisa Lamminen, miisa.lamminen@lakeudenomaishoitajat.fi, p. 040 5876762.

Keväinen luontoretki, Kurikka 21.5.

Pe 21.5. klo 13-15

Loukajanvuoren näkötorni, Luovankuja 93, Kurikka
Parkkipaikat rinnetien alhaalla ja välitasanteella. Mahdollisuus liikuntaesteisten kuljetukseen ylös asti.

Lähde mukaan aistimaan kevättuulia Loukajanvuoren näkötornille ja kodalle. Näkötornista mahtavat näkymät ympäristökuntiin. Mukavan ohjelman lomassa paistetaan makkaraa kodalla.

Lisätietoja Anne-Maria/ 050 555 1028

 

Hyvinvointia luonnosta, Kauhava Kortesjärvi 26.5.

Ke 26.5. klo 12-15
Palojärven leirikeskus, Haudanmaantie 51, Purmojärvi.

Lähde yksin tai yhdessä hoidettavan kanssa virkistymään kauniille Palojärven rannalle. Kokoontumisessa mietitään luonnon vaikutuksia hyvinvointiin sekä nautitaan luonnosta, musiikista, ruoasta ja muiden seurasta.

Keittolounaan hinta 5€/hlö. Kysy tarvittaessa kyytiä leirikeskukseen.

Tilaisuuden yhteistyöjärjestäjät Aijjoos-toiminta, Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry/ OmaisOiva sekä Kauhavan seurakunta. Ilmoittautumiset 18.5. mennessä 044-583 7540 / Aijoos-toiminta