Toiminta

Toimintaa erityislapsiperheille

Kevät 2022

Toimintaa perheen aikuisille

Kevät 2022

Meidän-hetki – henkilökohtaista keskustelua

Meidän hetki -tapaamiset tarjoavat mahdollisuuden kahdenkeskiseen tapaamiseen ja keskusteluun toimistollamme. Parhaiten tavoitat meidät sopimalla ajan etukäteen. Toimistomme sijaitsee Järjestötalolla, Ruukintie 1, 3.krs, Seinäjoki.

 

Erityyset läheiset– ryhmä

Klo 17.30-19.00

Toiminnallinen vertaisryhmä erityislasten läheisille kuten isovanhemmille, kummeille, sedille ja  tädeille ym. Tutustutaan helposti tavoitettaviin paikkoihin, joissa voisi lasten kanssa vierailla. Yhteistyössä Lakeuden Omaishoitajien Meidän erityinen perhe-hanke ja OmaisOiva-toiminta.

Ma 21.2. Tutustuminen uudistuneeseen Seinäjoen piirin alueeseen. Tavataan osoitteessa Seuralantie 25 Teatteri Hysterian tiloissa.

Ma 21.3. Elokuvailta Bio Rexissä Seinäjoella, lapset mukaan. Kauppakatu 6.

Ma 25.4.Vierailu uudella M-talolla Seinäjoella. Tavataan ala-aulassa, Östermyrankatu 9.

Ma 23.5.Levollinen taidehetki Villa Salmelassa Koskenkorvalla. Voimavaratila Toiska, Palonkuja 9.

Ma 13.6.Luontoretki, lapset mukaan. Kohde ja aihe ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen viimeistään 2 päivää ennen tapaamista https://www.kyselynetti.com/s/isovanhemmat  tai Merjalle / 040 502 8900. Maksuton.

Lue lisää tästä

 

Erityyset isät-ryhmä

Ensimmäinen tapaaminen ti 8.2. klo 18.00–20.00.

Seuraavat tapaamiset ti 8.3., 5.4., 10.5.

Erityislasten isille toiminnallisia ja vertaistuellisia tapaamisia vaihtelevissa paikoissa. Paikka selviää ilmoittautuessasi ryhmään. Tapaamisten sisältö tarkentuu ensimmäisellä tapaamiskerralla. Maksuton. Vertaisohjaajana erityislapsen isä Juhani Mäkitöyli, jolle voit ilmoittautua p. 041 702 1015.

Lue lisää tästä

 

Neppari-ryhmä

Torstaisin klo 17.30–19.30.

3.2. Osallistuminen Teams-yhteyden kautta. 24.2. Seinäjoen Järjestötalo, Ruukintie 3, 2 krs 17.3., 7.4., 28.4., 19.5., 9.6. Seinäjoen Järjestötalon uudet tilat, Oivaltajien kohtaamispaikka Ruukintie 1, 3. krs .

Nepsy-lasten vanhempien oma vertaisryhmä jatkaa kokoontumisia keväällä. Ryhmän toiminnan keskiössä on vertaistuki -arjen ilot ja huolet tulevat jaetuksi sinulle sopivalla tavalla. Jos olet kaivannut ympärillesi ihmisiä, jotka tietävät mistä puhut, olet löytänyt etsimäsi -tervetuloa mukaan. Vertaisohjaajina ryhmäs- sä Elina Kulmala ja Hanna Tuppi. Ryhmä on avoin ja maksuton. Ilmoittautu- minen ja lisätietoja p. 040 5144256 / Elina. Maksuton.

Lue lisää tästä

 

Hetki-ryhmä

Keskiviikkoisin 16.3., 30.3., 6.4., 27.4., 11.5., 25.5., 8.6. ja 15.6. klo 17.30–19.00.

Ryhmä toteutetaan Pohjan seurakuntakodilla Väinölänkatu 4 B kahdeksan kerran kokonaisuutena.

Hetki-ryhmä antaa lasten haastavasta käyttäytymisestä kuormittuneille vanhemmille keinoja myönteiseen vuorovaikutukseen, tunteiden säätelyyn ja rajojen asettamiseen. Voimaantumista tuetaan itsemyötätunnon ja hyvinvoinnin teemojen avulla. Ryhmässä saat tietoa ja tukea sekä mahdollisuuden keskusteluun vertaisten ja ammattilaisten kanssa.

Ryhmä on maksuton. Ryhmän ohjaajina toimivat Hanna-Kaisa Mäkynen, perhetoiminnan kehittäjä ja Elina Kontu, autismikirjon ja kehitysvammapsykologian professori. Maksuton. Lisätietoja p. 040 517 0900/ Hanna-Kaisa. Ilmoittautuminen: https://www.kyselynetti.com/s/HETKI2

Lue lisää täältä

 

Alakoululaisen psyykkinen oireilu: Miten jaksan vanhempana?

Läheisten ilta 12.4.2022 klo 17-18:30, verkko

Alakouluikäisten lasten psyykkinen oireilu herättää vanhemmassa huolta, hätää ja ahdistusta. Lapsen hoidon ja tuen lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen. Miten vanhempi voi vaikuttaa omiin voimavaroihinsa, ja mitä on tärkeää tietää lapsen psyykkisestä oireilusta. Entä miten vanhempi voi vastata viisaasti lapsen ahdistuneeseen käytökseen?

Luennoimassa Veli-Matti Saarinen, psykoterapeutti,
perheterapeutti (VET). Luennon kesto on 1h, minkä
jälkeen on mahdollisuus kysymyksiin ja keskustelulle.
Ilmoittautumiset 10.4. mennessä:
www.bit.ly/FFEPvanhemmuus

Lue lisää täältä.

 

Oivaltava taide-työpajatoiminnan avajaiset

La 11.6. klo 12.00-16.00 (paikka varmistuu myöhemmin)

Taide ei ole vain jotain mitä on museoissa tai taidenäyttelyissä. Taide ei ole vain ammattitaiteilijoiden etuoikeus. Taide kuuluu meille kaikille ja sen kautta on mahdollisuus kokea iloa, onnistumista ja yhdessä tekemistä. Työpajassa pääset tutustumaan ryhmämuotoiseen taiteen tekemiseen kohtaamistaiteen periaatteiden mukaisesti ja osallistut yhteisen taideteoksen luomiseen yhdessä muiden osallistujien kanssa.

Lisätietoja 040-517 0900 / Hanna-Kaisa, Ilmoittautuminen 3.6. mennessä https://www.kyselynetti.com/s/oivaltavataide

 

Menneet tapahtumat

 

Meneekö hermot? – Palautumisen peruspilarit erityislapsiperheessä

Verkkoluento ti 29.3. klo 17.30-19.00

Luennoimassa Hanna-Kaisa Mäkynen, perhetoiminnan kehittäjä ja palautumisvalmentaja.

Stressi ja kuormitus ovat tuttuja tyyppejä erityislapsiperheen arjessa. Tällä luennolla perehdytään tarkemmin siihen mitä stressi tarkoittaa ja miksi se on joissakin tilanteissa hyvä asia, mutta pitkään jatkuessaan erittäin huono. Perusasioiden tietäminen stressin ja palautumisen mekanismeista sekä vireystiloista ja niiden säätelystä ovat oleellista, jotta voit ymmärtää itseäsi paremmin ja ryhtyä tekemään hermoja säästäviä valintoja kuormittavassa arjessa.

Lue lisää täältä

Toimintaa erityislapsen sisaruksille

Kevät 2022

Sisaruustapaamiset

Toiminnallisia tapaamisia erityislasten 12-18 vuotiaille sisaruksille. Mukavaa tekemistä ja keskustelua sisaruudesta, tunteista, unelmista ja arjesta.

Kokoontumiset:

  • ti 5.4. klo 17.30, jolloin ohjelmana jooga.
  • ti 10.5. klo 17.30, jolloin ohjelmassa keilausta.
  • ma 6.6. klo 17.30, jolloin ohjelmana piknik.

Ohjaajana perhetoiminnan kehittäjä Hanna-Kaisa Mäkynen. Toiminta on maksutonta -tervetuloa mukaan.

Lisätietoja p. 040 517 0900 / Hanna-Kaisa.

Ilmoittautuminen https://www.kyselynetti.com/s/sisarukset22

Lue lisää täältä

 

Toimintaa ammattilaisille

Kevät 2022

 

Toimintaa vapaaehtoisille

Oivaltajien Vaparit – omannäköistä vapaaehtoisuutta

Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta Meidän erityinen perhe -hankkeessa, olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan. Hankkeessa on monia erilaisia tehtäviä vapaaehtoisille ja saat toimia oman elämäntilanteesi, mielenkiintosi ja aikataulusi puitteissa. Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta Merjalta / 040-502 8900. Tällä hetkellä hankkeessa on vertaisohjaajia ryhmissä, yksittäisten tapahtumien apuvoimia, tukihenkilöjä perheissä, tiedonhakijoina vaikuttamistyössä ja jäseniä leijonapartiossa.

Vapareiden puuhapäivä

La 12.3 klo 10.00-21.00. Oivaltajat -hankkeen uudessa kohtaamispaikassa, osoitteessa Ruukintie 1, 3.krs. Tarjolla koulutusta, keskustelua, ja mukavaa yhdessäoloa ja omaa voimaantumista. Illalla lämmitetään sauna.  Myös Oivaltajat-hankkeen vapaaehtoisuutta pohtivat tervetulleita mukaan tutustumaan!

 

Leijonapartio- toiminta alkaa!

Kiinnostaisiko sinua antaa käytännön apua erityislapsiperheille tiukoissa tilanteissa? Hanke on perustanut yhdessä Leijonaemot ry:n kanssa Leijonapartion paikallisryhmän. Leijonapartio tukee vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten perheitä järjestämällä kriisitilanteessa olevalle perheelle apua. Kyse on lyhytaikaisesta tuesta ennen kuin yhteiskunnan palvelut saadaan perheen tueksi.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Merjaan 040-5028900.

Katso video Leijonapartion toiminnasta.

 

Oivalliset kehittäjät -ryhmä

Ti 15.2. Seinäjoen Järjestötalo, Ruukintie 3, 2. krs.

Ti 24.5. Seinäjoen Järjestötalon uudet tilat, Oivaltajien kohtaamispaikka, Ruukintie 1, 3.krs.

Haluatko olla mukana vaikuttamassa? Erityislasten läheisistä koostuvalla oivalliset kehittäjät -ryhmällä on tärkeä rooli tuoda esille erityislapsiperheiden ajatuksia, tarpeita ja toiveita mm. palveluihin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyen. Tämä on tärkeä osa hankkeen vapaaehtoistoimintaa. Ryhmässä on mahdollisuus myös vertaistukeen. Mikäli haluaisit osallistua kehittäjäryhmän toimintaan, ota yhteyttä Merjaan / 040 502 8900.