Meidän erityinen perhe sai v. 2021 valtakunnallisen parisuhde -teko palkinnon

Lakeuden Omaishoitajat ry:n Meidän erityinen perhe -hanke on tällä viikolla saanut v. 2021 valtakunnallisen parisuhdeteko -palkinnon. Palkinnon myöntää parisuhdetyön asiantuntija- ja kansalaisjärjestö Kataja, joka on jakanut palkinnon jo yli kymmenen vuoden ajan henkilölle, henkilöille tai yhteisölle, joka on vaikuttanut parisuhdeteollaan parisuhteiden hyvinvointiin. Parisuhdekeskus Kataja ry:n hallitus valitsee ja palkitsee palkinnonsaajan vuosittain valtakunnallisilla Parisuhdepäivillä.

Tänä vuonna Kataja myönsi palkinnon yhteistyökumppanilleen seuraavilla perusteilla

Lakeuden omaishoitajat ry:n hallinnoiman Meidän erityinen perhe -hankkeen (2019-2021) toiminta on tarjonnut erityisten lasten vanhemmille, terveille sisaruksille ja koko perheelle voimavaroja ja ilon hetkiä monipuolisen toiminnan kautta. Hankkeessa on huomioitu esimerkillisesti kaikki erityislapsen läheiset.

Meidän erityinen perhe -hankkeen toiminnassa on keskitytty erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten vanhempien parisuhteeseen, vanhemmuuteen ja terveiden sisarusten hyvinvointiin. Erityisen ansiokkaasti hankkeessa on nostettu erityislasten vanhempien parisuhteiden tukemisen teemaa koko hankkeen ajan erilaisten teemaviikkojen, tapahtumien ja konkreettisten toimintojen kautta. Tiedetään, että erityislapsen vanhemmuus on erityisen haastavaa vanhempien parisuhteelle. Hankkeessa on tarjottu tukea vanhempien parisuhteeseen niin tiedon, vertaistuen kuin treffi-iltojen kautta.

Pääset lukemaan Katajan nettisivuilta lisää.