Meidän erityinen perhe -hanke

Meidän erityinen perhe -hanke (2019-2021) on käynnistynyt maaliskuun lopussa ja toimintaa suunnitellaan kovalla tohinalla ja iloosin mielin!

Hankkeen tavoitteena on tukea erityislapsiperheiden vanhempien vanhemmuutta sekä parisuhdetta ja perheessä olevia terveitä sisaruksia. Tavoitteen saavuttamiseksi tulemme hankkeessa järjestämään monipuolisesti erilaista toimintaa mm. vertaisryhmätapaamisia ja virkistyspäiviä, rentoutus- ja luontotoimintaa sekä neuvontaa ja koulutusta. Suunnitteilla on myös vertaistuellinen parisuhdeviikonloppu juuri teille erityislapsen vanhemmat.

Syksylle on suunniteltu jo kaikenlaista mukavaa toimintaa ja nyt kannattaa kalenteriin merkata jo päivämäärä 4.9. Silloin järjestetään Meidän erityinen perhe -luennot erikseen ammattilaisille ja vanhemmille. Pääpuhujana tilaisuudessa on lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen. Tilaisuudessa myös erityislapsiperheen monimuotoisesta arjesta kertomassa suosittua erityisvanhemman korjaussarja -blogia pitävä erityislapsen isä, Arto Bäckström.

Erityislapsiperheessä arki kietoutuu helposti erityistä tukea tarvitsevan lapsen asioiden ympärille. Erityislapsen sisarukset kaipaavat myös huomiota ja hankkeessa järjestetään toimintaa erityisesti sisaruksille. Syksyllä käynnistyy vanhempien ja sisarusten yhteinen musiikkiterapiaryhmä. Sisarus voi osallistua ryhmään myös jonkun muun läheisen aikuisen, esim. isovanhemman tai kummin, kanssa. Ryhmässä sisarus saa aikuisen jakamattoman huomion ja musiikin kautta he saavat yhdessä tekemisestä iloa ja voimaa. Ryhmä kokoontuu viikottain yhteensä 15 kertaa. Ryhmään mahtuu 4 lapsi-aikuinen -paria. Jos haluat osallistua ryhmään, ilmoittaudu Hanna-Kaisalle heinäkuun loppuun mennessä!

Syksyllä luvassa myös mm. satuhierontaa, erityysen iloosia iltamia, erityysen helluunen parisuhdeviikonloppu, luentoja ja rentoutusta vanhemmille. Pysy kuulolla!

Touko-kesäkuussa toteutamme vanhemmille suunnatun kyselyn, jonka kautta haluamme kuulla minkälaisia tarpeita ja toiveita juuri sinulla ja perheelläsi on toiminnalle. Linkki kyselyyn tulee sähköpostilla myöhemmin ja se tulee myös Facebook -sivullemme.

Hanketyöntekijöihin voit olla yhteydessä puhelimitse, viestillä, whatsapilla, sähköpostilla sekä some-kanavien viestimillä (messenger ja direct). Meitä voi tulla myös tapaamaan sovitusti toimistolle. Toimistomme sijaitsee Järjestötalolla Seinäjoen keskustassa.

Yhteystiedot:
Merja Riikonen p. 040-502 8900
merja.riikonen@lakeudenomaishoitajat.fi

Hanna-Kaisa Lehtiniemi p. 040-517 0900
hanna-kaisa.lehtiniemi@lakeudenomaishoitajat.fi

Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat tietää lisää hankkeesta tai jos sinulla on esittää jotain toiveita, mitä hankkeen puitteissa voisimme erityislapsiperheiden hyväksi alueellamme tehdä.

Hankkeen kuulumisia voi seurata myös sen omilla facebook -sivuilla (meidän erityinen perhe -hanke) sekä instagramissa (meidanerityinenperhe).