Toiminta

Toimintaa erityislapsiperheille

Syksy 2020

 

Vertaisviikonloppu Nepsy-lasten perheille pe-su 20-22.11 PERUTTU vähäisen osallistujamäärän vuoksi!

Kaipaatko pientä irtautumista arjesta? Olisiko mukava istua valmiiseen ruokapöytään? Tukisiko ajatusten ja kokemusten vaihtaminen vertaisten kanssa omaa jaksamista? Olisiko koko perheen vertaisviikonloppu teidän perheen juttu?

Meidän erityinen perhe järjestää nepsy-lasten perheille vertaisviikonlopun yhteistyössä seurakuntaopiston kanssa Lapualla. Viikonlopun aikana vanhemmille on tarjolla luentoja, vertaiskeskusteluja, rentoutumista ja koko perheen yhteistä tekemistä. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa luentojen ajaksi.

Vertaisviikonloppu on tarkoitettu perheille, joissa on alakouluikäinen neuropsykiatrisista oireista kärsivä lapsi. Viikonlopun tarkemman aikataulun ja ohjelman näet täältä

 

Koko perheen luovat iltamat ma 7.12 klo. 17.30-19.30

Koko perheelle yhteiset iltamat luovien toimintojen parissa järjestetään Ilmajoella perhetalo Aurinkoisessa (Könnintie 27). Iltamien ohjelmassa kädentaitoja, musiikkia, satuhierontaa ja rentoutumista. Tähän tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki erityislapsiperheet, mukaan mahtuu myös isovanhemmat ja vaikkapa kummitäti tai -setä. Ilmoittautuminen 4.12 mennessä tästä. Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman mainos täällä

Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900

 

Menneet tapahtumat: 

Iloonen iltapäivä la 29.8 klo. 13-16

Osaatko hiipiä hiljaa kuin hiiri? Onnistuuko sinulta tasapainoilu silmät kiinni? Huomaatko, kuka Taikamäen tilan eläimistä saapuu ensimmäisenä ruokapaikalle? Tule kokemaan Taikamäen eläimellinen elämysrata! Pääset etsimään lempipaikkasi Taikamäen tilalta, heittelemään kanoille herkullisia jyviä, löytämään ikioman eläinkaverisi sekä halauspuusi -luvassa on lukuisia luontoon ja eläimiin liittyviä, moniaistisia ja toiminnallisia tehtäviä. Toiminnan lomassa pysähdymme myös rauhoittumaan eläinten ja luonnon äärelle.

Iloosen iltapäivän aikana perheet pääsevät tutustumaan Taikamäen tilaan, sitä ympäröivään metsään sekä tilan eläimiin toiminnallisesti. Tilalla oleva toiminnallinen elämysrata ohjaa kävijöitä tutustumaan luontoon moniaistisesti. Tapahtuma järjestetään kokonaisuudessaan ulkona. Tarjolla on makkaraa, kahvia ja mehua, mukaan voi myös ottaa omia eväitä. Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman mainos täällä.

Ilmoittautuminen tästä 27.8 mennessä. Lisätietoja Merjalta / 040-502 8900

 

Perhepäivä Piirillä la 26.9 klo.12-16

Kaikenlaisille perheille avoin perhetapahtuma Seinäjoen Piirillä Glow Dancen tiloissa Verstas rakennuksessa. Perhepäivässä mm. tanssia, akrobatiaa, satuhierontaa, tietoiskuja ja hemmottelua. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä GlowDancen ja KehosiTunne Oy:n kanssa. Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman mainos täällä.

Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900, Ilmoittautuminen tapahtumaan 24.9 mennessä

 

Erityystä liikuntaa -erityislapsiperheiden liikuntaryhmä

Koko perheen liikuntaryhmä, jonka toteutuspaikat vaihtelevat eri puolella Kauhavan aluetta. Tavoitteena on tutustuttaa lapset ja perheet erilaisiin liikunnallisiin harrastuksiin, joista löytyisi hyvinvointia lisäävä harrastus erityislapselle tai perheelle. Vertaisohjaajana Asta Mäkinen, kolmen lapsen äiti, lähihoitaja ja tuleva sosionomi (AMK). Astalla on myös kehitysvamma-alan erikoisammattitutkinto. Erityisryhmien ohjaamisesta hänellä on vuosien kokemus. Ryhmä on maksuton. Ryhmän mainos täällä.

la 12.9 klo. 12-13 minigolf, Powerpark / Alahärmä

su 27.9 klo.12-13 lasten jooga, xtreme fitness club / Kauhava

la 10.10 klo. 12-13 paini, xtreme fitness club / Kauhava

la 24.10 klo. 12-13 hevostelua, Kosolan talli / Ylihärmä

la 7.11 klo. 12-14 (huomaa aika) luontoretki, Yliviitalan liikuntakeskus / Alahärmä

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Astalle / 040-726 1928

 

 

 

Toimintaa perheen aikuisille

Syksy 2020

Ryhmät

Varavirtaa vanhemmille -ryhmä. Ryhmässä vanhemmat pääsevät rentoutumaan erilaisten rentoutus- ja hengitysharjoitusten, joogan sekä stressinhallintamenetelmien parissa. Ryhmässä vanhemmat saavat hetkeksi pysähtyä oman itsensä äärelle ja kotiinviemisinä on rentoutuneempi olo ja vähitellen reppuun alkaa kertyä menetelmiä, joita voi käyttää myös kotona omatoimisesti. Ryhmä on avoin ja maksuton. Kokoontumiset perhetalo Kivirikossa Seinäjoella (Puskantie 36). Halutessasi voit osallistua myös verkossa Teams-alustalla (linkki lähetetään sähköpostilla ennen tapahtumaa). Ryhmän mainos täällä.

ke 2.9 klo. 18-19 Unelmoinnilla uuteen. Unelmat, haaveet ja toiveet antavat meille siivet joiden avulla kohota ylemmäs. Ne keventävät askeltamme tavallisena tiistaina ja tuovat toivoa huonona päivänä. Tällä kerralla etsitään / tarkastellaan omia unelmia toiminnallisuuden ja rentoutumisen keinoin. Ohjaajana Hanna-Kaisa Lehtiniemi Ilmoittautuminen 31.8 mennessä.

ke 7.10 klo. 18-19 Matkalla minuun. Kuka minä olen? Mitä minä haluan? Miten voisin päästä lähemmäs itseäni? Tällä kerralla tehdään matkaa omaan itseen erilaisten harjoitusten ja rentoutumisen keinoin. Ohjaajana Hanna-Kaisa Lehtiniemi Ilmoittautuminen 5.10 mennessä.

ke 4.11 klo. 18-19 Liikkeellä lepoon. Yin joogan lempeää liikettä ohjaa joogaopettaja Johanna Mäkynen. Ilmoittautuminen 2.11 mennessä.

ke 2.12 klo. 18-19 Hetki hellittämiselle. Puhelimen pirinä, lukemattomat sähköpostit, muistettavat asiat, palaverit ja harrastukset -huh huh! Tämän tunnin aikana saat hellittää suorittamisesta, muistamisesta ja tekemisestä ja rentoutua lempeän keho- ja mielikuvarentoutuksen parissa. Ohjaajana Hanna-Kaisa Lehtiniemi. Ilmoittautuminen 30.11 mennessä.

Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900

 

Erityyset isovanhemmat -ryhmä

Toiminnallinen vertaisryhmä erityislapsiperheiden isovanhemmille

Tutustutaan erilaisiin helposti tavoitettaviin paikkoihin, joissa voi oman erityisen lapsenlapsen ja sisarusten kanssa käydä. Kokoontumisissa pidetään alustuksia eri aiheista. Ryhmä on maksuton. Ryhmän mainos täällä.

ke 9.9 klo 17.30-19.00 Sieniretki isovanhemmille ja lapsenlapsille. Kokoonnutaan Jouppilan vuoren laskettelukeskuksen Ilmolantien pysäköintialueella. Jatketaan siitä Jouppilanvuoren maastoon Marttojen opastamalle retkelle.

to 24.9 klo 17.30-19.00 Kalevan navetta: Lasten kulttuurikeskus Louhimon alustus musiikin keinoista tunteiden käsittelyssä. Tutustuminen uuteen taide- ja kulttuurikeskukseen. Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki.

ke 21.10 klo 17.20-19.00 Ursan tähtitorni: Opetellaan tähtikuvioita ja jutellaan, miten taivaan tapahtumien seuraamisesta voisi tulla harrastus. Tähtitornintie 74, Seinäjoki

to 19.11 klo 17.30-19.00 Ideapark ja Pikseli- virtuaalipuisto: Kokeillaan Virtuaalimatkaa kaukomaihin ja sen jälkeen kahvia ja keskustelua. Suupohjantie 57, Seinäjoki.

to 10.12 klo 17.30-19 Elämysliikuntareitti ja Sirius-kota: Tutustutaan elämysreitistön mahdollisuuksiin ja syödään eväitä Siriuskodan lämmössä. Kyrkösjärventie 26, Seinäjoki.

Kokoontumiset aina klo 17.30-19.00 . Alustuksen jälkeen aikaa vertaiskeskusteluun. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Merja/040 502 8900 kahta päivää ennen tapaamista. Järjestäjänä Lakeuden Omaishoitajien Meidän erityinen perhe- hanke ja OmaisOiva-toiminta.

 

Erityyset isät -ryhmä

Erityislasten isille toiminnallisia tapaamisia, joiden sisältö tarkentuu osallistujien toiveiden mukaan ensimmäisellä tapaamiskerralla tiistaina 1.9 klo. 18-20 Seinäjoen Järjestötalolla (kauppakatu 1), josta siirrytään ruokailemaan lähiravintolaan. Muut tapaamiset tiistaisin 6.10, 3.11 ja 1.12.Vertaisohjaajana erityislapsen isä Juhana Mäkitöyli. Ryhmän toimintaan voi osallistua silloin kun se omaan aikatauluun sopii. Kun osallistut ryhmään ensimmäistä kertaa, ilmoittaudu tästä. Lisätietoja Merjalta / 040-502 8900 Ryhmä on maksuton. Ryhmän mainos täällä.

 

Erityislapsiperheen työkalupakki -ryhmä

Erityislapsiperheiden vanhemmille tarkoitettu vertaisryhmä, jonka teemoja ovat mm. erityislapsen omaishoitajuus, vanhemmuuden eri roolit, erityinen sisaruus, yhteyden vahvistaminen parisuhteessa, arjen voimahetket ja miltä tämä kaikki tuntuu. Kulmakivenä ryhmässä on toivon näkökulma. Kokoontumiset Seinäjoella terveysteknologiakeskus Mediwestin (koskenalantie 16) kokoustilassa torstaisin 10.9, 1.10, 22.10, 12.11, 3.12 ja 14.1.2021  klo. 17.30-19.00

Suljettu ryhmä, osallistujille maksuton. Ilmoittautuminen 8.9 mennessä tästä. Ryhmän mainos täällä. Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900

 

Luennot / Koulutukset / Tapahtumat

Arjen tärkeät läheiset – verkkoseminaari  erityisestä isovanhemmuudesta 23.11.2020 klo. 12.30-16.00

Isovanhemmat ovat erityisessä roolissa perheissä, joissa lapsella on vamma, pitkäaikaissauraus tai jokin muu erityisen tuen tarve. He ovat arjen tärkeitä läheisiä, joihin perheenjäsenet luottavat, tukeutuvat ja turvautuvat. He kantavat mukanaan kolminkertaista rakkautta ja huolta perheen eri jäsenistä niin lapsistaan, lapsenlapsistaan kuin koko perheestä.

Verkkoluento herättelee näkemään nämä arjen tärkeät läheiset ja tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa erityisen isovanhemmuuden tueksi. Verkkoseminaari on maksuton. Ilmoittautuminen 22.11 klo. 12 mennessä tästä.

Seminaarin ohjelman näet tästä. Lisätietoja Merjalta 040-502 8900.

Järjestäjinä Lakeuden Omaishoitajien Meidän erityinen perhe- hanke, Mikkelin seudun Omaiset ja Läheisten Selviytyjät- hanke ja MLL:n Isovanhemmat ja lapset metsään! -kehittämishanke.

 

 

Irti häpeästä – Vanhemmuus lapsen turvapaikkana

to 26.11 klo 18-19.30, verkkoluento

Valmentajana Riikka Seppälä: häpeäcoach, HOT Omistautumis- ja hyväksymismenetelmän tunteva valmentaja, kokemusasiantuntija ja Erityisvoimia.fi sivuston perustaja.

Tervetuloa mukaan verkkoluennolle, jonka teemana erityinen vanhemmuus ja häpeän tunteet. Luennolla saat tietoa ja välineitä joiden avulla voit oppia tulemaan toimeen jyrkiltäkin tuntuvien tunteiden kanssa. Pääset tutustumaan häpeään yleisellä tasolla, saat turvallisessa ohjauksessa tutkia häpeän roolia omassa vanhemmuudessasi ja opit konkreettisia ja koko perheen hyvinvointia lisääviä keinoja käsitellä ja työstää häpeän kokemuksia. Luento on kaikille avoin ja maksuton. Sinulle lähetetään sähköpostiin linkki, jonka kautta pääset mukaan luennolle.  Ilmoittautuminen 25.11 mennessä tästä. Verkkoluennon mainos täällä. Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040 517 0900

 

Menneet tapahtumat: 

Arvokas kohtaaminen ja toiveikkuuden ylläpitäminen -välineitä omaishoitajalle hoivattavan läheisen hyvään kohtaamiseen. Verkkoluento 26.8 klo. 17.30-18.30 Luento on kaikille avoin ja maksuton.

Luennoijana psykoterapeutti, kouluttaja ja työnohjaaja Terhi Lahti. Ilmoittautuminen 26.8 klo. 15 mennessä tästä. Linkki koulutukseen lähetetään osallistujille sähköpostiin ennen tilaisuutta. Verkkoluennon mainos täällä. Lisätietoja Merjalta / 040-502 8900

 

Lapsi ja nuori seksuaalisuuden tunteikkailla portailla -miten tuen ja suojaan? Verkkoluento tiistaina 8.9 klo. 18-19.30. Arvostettu lastenpsykiatri ja nuorisolääkäri Raisa Caccciatore käy läpi lapsen ja nuoren seksuaalisuuden kehitystä porras portaalta. Tavoitteena on antaa keinoja tukea lapsia ja nuoria, tyttöjä ja poikia. Luento on kaikille avoin ja maksuton. Raisa Cacciatore kertoo luennon sisällöstä lyhyesti tällä videolla.

Ilmoittautuminen 8.9 klo. 11 mennessä tästä. Osallistujille lähetetään linkki luennolle sähköpostiin ennen tilaisuutta. Verkkoluennon mainos täällä. Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900

 

Erityysen ilooset iltamat pe 25.9. klo. 18-20.30

Tervetuloa nauttimaan syksyisestä illasta luonnon helmassa tarkkuusradan pariin. Touhusta ei varmasti iloa ja naurua puutu, kun pääsette kokeilemaan erilaisia tarkkuuslajeja meiltä ja maailmalta kuten jousiammuntaa vastakaarijousella, puhallusputkiammuntaa ja tomahawkin heittoa. Iltamiin mahtuu 15 henkilöä. Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautuminen viimeistään 23.9 mennessä tästä. Iltamat järjestetään Joupiskalla esteettömän reitin varrella Vuoritukikohta Korsun pihapiirissä. Iltamien mainos täällä. Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900

 

Parisuhteen palikat -verkkoluento ti 29.9 klo. 18-19

Parisuhteen palikoiden perusajatuksena on konkretisoida käytännönläheisesti parisuhteen eri alueita ja tukea ihmisiä ymmärtämään suhdeasioita paremmin. Hyvinvoiva suhde rakentuu erilaisista palikoista ja tällä luennolla nämä palikat käydään yksitellen läpi. Luento toimii keskustelun herättäjänä ja rohkaisee puolisoita keskustelemaan tärkeistä teemoista parisuhteessa. Luento on maksuton. Ilmoittautuminen luennolle 29.9 klo. 11.00 mennessä tästä. Verkkoluennon mainos  . Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900

 

Eheyttävä valokuvaus

Meidän erityinen perhe -hanke tarjoaa erityislasten vanhemmille (6 äitiä ja 2 pariskuntaa) mahdollisuuden osallistua eheyttävään valokuvaushetkeen maksutta syksyllä 2020.

Elämä jättää meihin jälkensä, olivat ne sitten voitonmerkkejä tai arpeutuneita haavoja. Jotkut asiat ovat niin kipeitä, että niitä on vaikea kohdata ja hyväksyä osaksi omaa elämäntarinaa.

Eheyttävä valokuvaus johdattaa sinut / teidät oman tarinasi / tarinanne äärelle. Se on kokemus ja hetki itselle. Mahdollisuus nähdä itsesi kokonaisena. Eheyttävästä valokuvauksesta jää dokumentoitu muisto valokuvien muodossa. Kuvien pariin ja niiden tuomiin muistoihin voit palata aina uudelleen.

Valokuvaukseen osallistuneille järjestetään yhteinen illanvietto valokuvien ja vertaisuuden parissa. Kuvaajana toimii ammattivalokuvaaja Jaana Kotoneva. Lisätietoja Jaanasta ja eheyttävästä valokuvauksesta täältä. Toiminnan mainos täällä.

Ilmoittautuminen 11.10 mennessä tästä. Meidän erityinen perhe -hankkeella ja kuvaajalla on oikeus käyttää valokuvia vaikuttamistyössään ja markkinoinnissa. Lisätietoja Hanna-Kaisalta 040-517 0900.

 

Hengähdyshetkiä palautumisvalmennus

Oletko väsynyt? Koetko olevasi stressaantunut? Uuvuttaako elämäntilanteesi? Kärsitkö univaikeuksista?

Nyt sinulla, erityislapsen vanhempi, on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea Hengähdyshetkiä palautumisvalmennuksesta.

Perhetoiminnan kehittäjämme Hanna-Kaisa Lehtiniemi opiskelee palautumisvalmentajaksi ja osana opintoihin kuuluvaa valmennusharjoittelua Meidän erityinen perhe -hanke tarjoaa 4 erityislapsen vanhemmalle mahdollisuuden osallistua 3-5 kerran palautumisvalmennuskokonaisuuteen. Ratkaisukeskeisen valmennuksen sisältö koostuu keskustelusta, erilaisista tehtävistä sekä kehoa rauhoittavista restoratiivisista harjoituksista. Palautumisvalmennuksessa keskitytään stressin vähentämiseen sekä parempaan palautumiseen ja stressin sietokykyyn.

Lisätietoja valmennuksesta ja ilmoittautuminen 040-517 0900 / Hanna-Kaisa

 

PariAsiaa -verkkoluento: Perustyökaluja parisuhteen ristiriitoihin ti 13.10 klo.18-19.

Mitä ristiriita tarkoittaa? Mikä ristiriitoja aiheuttaa? Miten ristiriitoja ratkaistaan? Voiko ristiriita toimia suhdetta parantavana tekijänä? Tällä luennolla käydään läpi kaikkia edellä mainittuja asioita ja tavoitteena on antaa osallistujille työkaluja suhdetta vahvistavaan ristiriitojen käsittelyyn. Luento on maksuton. Ilmoittautuminen 13.10 klo. 11.00 mennessä tästä. Luennon mainos täällä. Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900

 

Perhesuhteilla parempi soppa -verkkoluento ke 14.10 klo.18-19

Monille jo tutuksi käynyt mies, erityislasten isä ja erityisvanhemman korjaussarja bloggaja Arto Bäckström luennoi tällä kertaa perhedynamiikasta. Miten perhesuhteet saadaan toimivaksi ja miten hyvin toimivat perhesuhteet tukevat kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia. Luento on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen 14.10 klo. 11.00 mennessä tästä. Verkkoluennon mainos täällä. Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900

 

Voimavaroja ja tunnetyöskentelyä – kirjoittamalla kohti omanlaista hyvää arkea La 24.10 klo 9.30-16.00

Järjestötalolla, Kauppakatu 1, 2 krs, Seinäjoki

Valmentajana Riikka Seppälä: häpeäcoach, HOT Omistautumis- ja hyväksymismenetelmän tunteva valmentaja, kokemusasiantuntija ja Erityisvoimia.fi sivuston perustaja.

Tervetuloa valmennuspäivään, jossa pääset ohjatusti ja kirjoittamisen keinoin tutkimaan, työstämään ja jäsentämään omaishoitajuuteen liittyviä tunteita ja ajatuksia. Kirjoittaminen auttaa ymmärtämään omaa kokemusmaailmaa, käsittelemään haastavia tunteita, tunnistamaan haitallisia ajatuksia ja löytämään uusia voimavaroja sekä keinoja omanlaisen hyvän arjen rakentamiseen.

Valmennuspäivä on kohdennettu työikäisille omaishoitajille avoin ja maksuton. Ryhmän koko max. 15 hlöä.  Aamu- ja iltapäiväkahvit tarjoamme. Lounas omakustanteinen. Ilmoittautuminen  22.10 mennessä tästä. Valmennuspäivän mainos täällä. Lisätietoja Merjalta / 040 5028900.

 

Erityysen helluunen parisuhdeviikonloppu pe-su 13-15.11

Erityislasten vanhemmille suunnattu vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssi järjestetään Ähtärissä Vanha pappila Hetkessä, joka tarjoaa idyllisen paikan parisuhdeviikonlopun viettoon.

Kurssilla opetellaan puhumisen ja kuuntelemisen taitoja. Kuulemista, laaja-alaista puhumista, avoimia kysymyksiä, tunnetaitoja sekä ristiriitojen ratkaisemista. Kurssilla ei keskitytä asioiden selvittämiseen vaan taitoihin, joita tarvitaan, että voi selvittää asioita kotona. Kurssin ohjelmaan kuuluu alustuksia, puolison kanssa tehtäviä harjoituksia, pienryhmäkeskusteluita sekä koko ryhmän yhteistä toimintaa.

Kurssille mahtuu 4-8 pariskuntaa. Kurssin omavastuu on 160€/pariskunta (sis. majoitus täysihoidolla 2hh huoneissa, huoneissa ei omia saniteettitiloja. Yhteiskäytössä olevat kylpyhuoneet lähellä huoneita) Kurssin vertaisohjaajina toimivat Minna ja Risto Jyrkkä. Perjantaina kurssi alkaa yhteisellä päivällisellä klo.17.00 ja sunnuntaina kotimatkalle lähdetään iltapäiväkahvin jälkeen viimeistään klo. 15.00 Ilmoittautuminen 30.10 mennessä tästä.  Parisuhdeviikonlopun mainos täällä. Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900

 

 

Toimintaa erityislapsen sisaruksille

Syksy 2020

Erityinen sisaruus -tapaamiset

Toiminnallinen vertaisryhmä keskiviikkoisin klo. 17.30-19.00 erityislasten 12-18 vuotiaille sisaruksille. Mukavaa tekemistä ja keskustelua eri teemojen pohjalta. Ohjaajana Sosionomi (AMK) opiskelija Sari Hietaharju. Tapaamiset Seinäjoen Järjestötalolla (kauppakatu 1, 2krs). Maksuton.Ryhmän mainos täällä.

ke 9.9 Mitä mulle kuuluu? Tutustumista ja taiteilua / Järjestötalo

ke 7.10 Muillakin on samanlaisia kokemuksia! Leffailta / Järjestötalo

ke 4.11 Because I can! Virtuaalipelaamista Pikselissä ja herkuttelua Arnoldsissa / Ideapark

ke 2.12 Ihan pihalla! Luontoa, valokuvausta, makkaraa ja vaahtokarkkia / Aarnikotkan kota, Joupiska

Ilmoittautuminen 5.10 mennessä tästä. Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900 

 

Toimintaa ammattilaisille

Toimintaa vapaaehtoisille

Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta Meidän erityinen perhe hankkeessa, olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan. Hankkeessa on monia erilaisia tehtäviä vapaaehtoisille ja saat toimia oman elämäntilanteesi, mielenkiintosi ja aikataulusi puitteissa. Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta Merjalta / 040-502 8900

 

Vapareiden koulutuspäivä 28.11 klo.10-15

Koulutuspäivässä vapaaehtoiset saavat vaihtaa kokemuksia toimivista käytännöistä omasta vapaaehtoistehtävästään. Yhdessä käydään läpi ja opetellaan erilaisia luovia menetelmiä ryhmänohjaajan työkalupakin täytteeksi. Koulutuspäivä järjestetään Seinäjoen Järjestötalolla Paulan salissa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Hanna-Kaisa / 040-517 0900

 

Kehittäjäryhmän kokoontumiset klo. 17.30-19.00

Erityislasten vanhemmista koostuva kehittäjäryhmä on hankkeen työntekijöiden apuaivot. Kehittäjäryhmän kokouksissa vanhemmat saavat sanoa mielipiteensä hankkeen toiminnoista ja suunnitelmista sekä esittää toiveita ja ideoita tulevan toiminnan suhteen. Kehittäjäryhmällä on myös iso rooli tuoda esille erityislapsiperheiden ajatuksia, tarpeita ja toiveita mm. palveluihin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyen. Mikäli haluaisit osallistua kehittäjäryhmän toimintaan, ota yhteyttä Merjaan / 040-502 8900

 

15.9 Hotelli Alma, Parvi kabinetti

27.10 Seinäjoen Järjestötalo, Paulan Sali

24.11 Aarnikotkan kota, Joupiska

 

Menneet tapahtumat: 

Vapareiden ilta 31.8 klo. 18.00

Illanvietto hankkeen vapaaehtoistoimijoille Seinäjoella hotelli Vaakunassa. Ruokaillaan, vaihdetaan kuulumisia, tuumataan toimintaa ja ladataan omaa akkua mukavassa seurassa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Merja / 040-502 8900