Toiminta

Toimintaa erityislapsiperheille

Syksy 2019

Iloonen iltapäivä erityislapsiperheille 7.9 klo:12-16 Ilmajoella Voimavaratila Toiskassa os. Palonkuja 9, 61330 Koskenkorva. Tapahtumassa mukavaa yhdessäoloa, pihapelejä, toimintarasteja, makkaranpaistoa, ponikärryajelua, kepparirata ym. Tapahtuma on maksuton sekä esteetön, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Invalidiliiton Harvinaiset yksikön sekä Etelä-Pohjanmaan Diabetes yhdistyksen kanssa. Lisätietoja 040-517 0900. Mainoksen pääset näkemään tästä.

 

Satujen taikaa -ryhmät 

Satujen taikaa ryhmässä vietetään kiireetöntä aikaa yhdessä satujen, luovuuden ja rentoutumisen äärellä. Ryhmässä mm. satuhierontaa, joka on tarinoiden, satujen ja lorujen yhdistämistä myönteiseen kosketukseen. Myönteisen kosketuksen kautta pystytään vahvistamaan luottamusta, ennaltaehkäisemään stressiperäisiä oireita, tukemaan lapsen itsetuntoa sekä tervettä kasvua ja kehitystä.

Ryhmä on maksuton ja avoin. Voit tulla mukaan, jos perheessäsi on vähintään yksi erityistä tukea tarvitseva lapsi. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita ja voitte osallistua haluamallanne perhekokoonpanolla toimintaan. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Lisätietoja 040-517 0900

 • Seinäjoki 16.9 alkaen perhetalo Kivirikossa, kuukauden 3 maanantai klo:18-19
 • Kurikka 9.9 alkaen avoin päiväkoti Sopevassa, kuukauden 2. maanantai klo:18-19
 • Kauhava 14.9 alkaen, kuukauden toinen lauantai klo:13-14. Kirkkorannan päiväkoti

 

Jouluinen askartelupaja 30.11 Seinäjoella Järjestötalolla klo:12-16. Lisätietoja syksyllä.

Toimintaa perheen aikuisille

Syksy 2019

Pulassa lapsen kanssa? Avoin yleisöluento Seinäjoki-salissa 4.9 klo. 17-20. Täynnä. Ilmoittautuminen varasijoille p.040-517 0900

 

Pari Asiaa -luennot: Parisuhde voimavaraksi kun lapsi sairastaa

 • Kauhava 18.9 klo. 18-19 Kirkkorannan päiväkoti
 • Isokyrö 19.9 klo. 18-19 Pikkutervakon päiväkoti/Kylkkälän koulu
 • Kurikka 25.9 klo. 18-19 Avoin päiväkoti Sopeva
 • Seinäjoki 26.9 klo. 18-19 Järjestötalo

Luennot ovat maksuttomia, ei ennakkoilmoittautumista. Luentojen ajaksi järjestetään lastenhoito. Mikäli tarvitset lastenhoitoa, ilmoita siitä p. 040-517 0900. Luennon päätteeksi tarjolla kevyt iltapala.

 

Erityysen ilooset iltamat  Seinäjoella 4.10 klo. 18-21

Erityysen iloosissa iltamissa ainut tarkoitus on hauskan pitäminen! Pieni nousu arjen yläpuolelle ja hetken tauko velvollisuuksista. Iltamat järjestetään ensimmäisellä kerralla maastopyöräilyn parissa Fatbike pyörillä Seinäjoen metsissä. Reitti valitaan siten, että se soveltuu kaikenkuntoisille ja -tasoisille isille ja äideille. Pyöräilyn lomassa nautimme eväät nuotiolla. Mukaan mahtuu 15 henkilöä, joten varaa paikkasi heti tästä! Olet tervetullut joko yksin tai yhdessä puolisosi kanssa! Tapahtuma on maksuton! Lisätietoja p. 040-517 0900 Tapahtuman mainoksen näet tästä.

 

Kun kriisi koskettaa -psyykkinen hyvinvointi erityislapsiperheessä 23.10 klo. 17-20. 

Erityislapsen syntyminen perheeseen tai tieto lapsen pitkäaikaissairaudesta /erityisestä tuen tarpeesta lapsen ollessa jo isompi, aiheuttaa monenlaisia tunteita ja kuormitusta. Tilanteen äkillisyys saatta aiheuttaa myös psyykkisen trauman tai arjessa saattaa olla toistuvia traumaattisia kokemuksia. Pitkäkestoinen stressi ja kuormitus saattavat vaikuttaa ihmiseen hyvin haitallisesti. Tällä luennolla keskitytään siihen, miten psyykkinen trauma / stressi näyttäytyy arjessa ja miten se vaikuttaa vanhempien tunteisiin ja toimintaan. Luennolla käydään läpi myös sitä, miten erilaisten tunnereaktioiden kanssa pärjää ja miten niitä voi lievittää arjessa.

Luento järjestetään Seinäjoella Järjestötalolla. Aiheesta luennoi traumapsykoterapeutti Sari Yli-Juuti. Tilaisuus on maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Luennon ajaksi järjestetään lastenhoito. Lisätiedot ja ilmoittaminen lastenhoitotarpeesta p. 040-517 0900

 

Varavirtaa vanhemmille -ryhmä. Ryhmässä vanhemmat pääsevät rentoutumaan erilaisten rentoutus- ja hengitysharjoitusten, joogan sekä stressinhallintamenetelmien parissa. Ryhmässä vanhemmat saavat hetkeksi pysähtyä oman itsensä äärelle ja kotiinviemisinä on rentoutuneempi olo ja vähitellen reppuun alkaa kertyä menetelmiä, joita voi käyttää myös kotona omatoimisesti. Ryhmä on avoin ja maksuton.

 • Seinäjoki 30.10 alkaen klo. 18-19 Järjestötalolla, kuukauden viimeinen keskiviikko. Poikkeus joulukuussa, jolloin ryhmä kokoontuu 18.12.

 

Erityysen helluunen parisuhdeviikonloppu 

Rikasta minua -parisuhdekurssi on Parisuhdekeskus Katajan kehittämä toimintamalli ja se keskittyy parisuhteen voimavaroihin ja hyvinvointiin. Viikonloppu järjestetään Kuortaneen urheiluopistolla 1-3.11.2019. Rikasta minua -kurssi toimii mainiosti parisuhteen vuosihuoltona tai tapana panostaa suhteen hyvinvointiin ennenkuin suurempia ongelmia onkaan. Kurssilla käsiteltäviä teemoja ovat suhteemme myönteiset asiat, suhteemme kasvukohdat, kanssasi kahden ja kasvusuunnitelma. Lisätietoja rikasta minua -kurssista täältä.

Kurssilla pariskunnat majoittuvat täysihoidolla 2hh huoneissa. Omavastuu kurssille 160€/pariskunta. Kurssille mahtuu max. 8 pariskuntaa. Ilmoittautuminen kurssille tästä. Lisätietoja kurssista 040-517 0900.

 

Vanhemmuus erityislapsiperheessä -luento 21.11.klo:18-20

Vanhemmuus on täynnä erilaisia tunteita, toimintaa, rooleja ja vastuita. Erityislapsiperheessä jotkin roolit ja tunteet saattavat korostua, joidenkin jäädessä vähemmälle huomiolle. Tällä luennolla keskitytään miettimään vanhemmuuden erilaisia rooleja ja tunteita erityislapsiperhearjessa. Tilaisuuden alussa alustus aiheesta, jonka jälkeen teemoja käsitellään keskustellen.

Luento järjestetään Seinäjoen Järjestötalolla.Tilaisuus on maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Tilaisuudessa lastenhoitomahdollisuus. Mikäli tarvitset lastenhoitoa, ilmoita siitä p. 040-517 0900

Toimintaa erityislapsen sisaruksille

Musiikkiterapiaryhmä erityislapsiperheen terveelle sisarukselle ja vanhemmalle / läheiselle aikuiselle. Ryhmän sisältö koostuu soittamisesta, kuuntelemisesta, tunteiden ilmaisusta ja yhteyden vahvistamisesta musisoiden.

Ryhmä kokoontuu viikottain 15 kertaa 20.8 alkaen klo. 18-19 Seinäjoella erityiskoulutus- ja päivätoimintayksikkö Kaarisillassa (päätie 49, Seinäjoki)

Ryhmään osallistuminen on maksutonta, ilmoittautuminen 31.7 mennessä tästä. Lisätietoja p. 040-517 0900

Toimintaa ammattilaisille

Syksy 2019

Erityinen lapsi perheessä –tukea persoonallisuuden kehitykseen, parisuhteeseen ja arkeen. Koulutusiltapäivä 4.9 klo. 12-16 Seinäjoki-salissa. Koulutuksessa luennoimassa Jari Sinkkonen, Liisa Välilä sekä Arto Bäckström. Koulutuksen hinta 20€ (sis. iltapäiväkahvin). Koulutuksen mainos tässä ja ilmoittautuminen tästä.

 

PariAsiaa -koulutus 21-22.10 Seinäjoella Järjestötalolla.  Parisuhdekeskus Kataja ry:n kehittämä PariAsiaa -luentosarja on kaikille parisuhteesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Tässä ihmissuhdetyön ammattilaisille suunnatussa koulutuksessa opit PariAsiaa -materiaalin sisällöt ja saat työvälineitä asiakastyöhön. Materiaalia voi hyödyntää niin ryhmissä, asiakastapaamisissa kuin luentopohjina. Koulutuksen jälkeen saat käyttöösi valmiin materiaalin, jota voit hyödyntää haluamallasi tavalla.

Koulutuksessa käsiteltävät teemat:

 1. Virtaa parisuhteen hyvinvointiin
 2. Avaimia parisuhteen vuorovaikutukseen
 3. Oivalluksia parisuhteen tunnetaitoihin
 4. Kipinöitä parisuhteen kosketukseen
 5. Perustyökaluja parisuhteen ristiriitoihin
 6. Syventäviä työkaluja parisuhteen ristiriitoihin

Koulutuksen hinta 60€/päivä, 100€/2 päivää (sisältää iltapäiväkahvin ja koulutusmateriaalin). Koulutukseen mahtuu 45 henkilöä ja toteutumiseen vaaditaan 10 henkilöä. Lisätietoja luennoista www.parisuhdekeskus.fi Lisätietoja koulutuksesta p. 040-517 0900. Koulutuksen mainos tässä ja ilmoittautuminen tästä.

 

Sisaruus työpaja -sisarusten huomioiminen erityislapsiperheessä. Koulutusiltapäivä 26.11 Seinäjoella Järjestötalolla. Lisätietoja syksyllä.

Toimintaa vapaaehtoisille