Anu Kuivalainen etsii puoliso-omaishoitoperhettä elokuvaansa

Rakkauselokuva ikäihmisistä

Olen Anu Kuivalainen, parikymmentä vuotta dokumenttielokuvia tehnyt ohjaaja. Viimeisin elokuvani on Sielunmetsä, joka kertoo suomalaisten metsäsuhteesta.

Nyt suunnittelen rakkauselokuvaa ikäihmisistä, dokumenttielokuvaa niin ikään. Elokuvassa vanhuksia kuvataan täysivaltaisina ihmisinä kaikkine tunteineen. Näen vanhuuden normaalina elämänvaiheena, jossa ihminen on ainutlaatuuinen persoona yksilöllisine tarpeineen.

Etsin elokuvaani varten 75-90 -vuotiaita henkilöitä, jotka olisivat valmiita kertomaan vanhenemisen kokemuksesta. Minua kiinnostaa erityisesti rakkauden kokemus, niin henkisellä kuin fyysisellä tasolla.

Rakkaus ilmenee monin tavoin. Vanhuuteeen, kuten muihinkin ikäluokkiin, liittyvät kaikki rakkauden ääripäät. On turvallista yhdessäoloa pitkässä parisuhteessa, uusia rakastumisia, kaapista ulos tuloa. Entä joutuuko aikuinen ihminen pyytämään toiselta lupaa rakastaa? Lasten voi olla vaikea hyväksyä vanhempien rakkaussuhteita. Entäpä, jos puoliso on muistisairas? Entä millaista on lesken yksinäisyys? Takana voi olla pitkä parisuhde, joka on päättynyt toisen kuolemaan. Tai sitten eletään vaihetta, jossa vanhus on kumppaninsa omaishoitaja. Kuinka rakkaus voi silloin?

Olen jo löytänyt elokuvaani henkilöitä, mutta etsin vielä pariskuntaa, josta toinen on huonompikuntoisen omaishoitaja. Tai vaihtoehtoisesti toinen on laitoshoidossa, toinen kotona.

Jos kuulut tähän ryhmään ja haluaisit jakaa kanssani elämääsi, ota rohkeasti yhteyttä. Jos kanssani keskustelee, se ei vielä tarkoita sitoutumista itse elokuvaan. Elokuva tullaan aikanaan esittämään televisioissa ja kenties elokuvateatterissa.

Terveisin Anu Kuivalainen

www.anukuivalainen.com

S-posti anu.bonsai@gmail.com

Puh. arkisin klo 10-16:

040 168 9901